Banjaluka.com

Šta trebate poručiti vašim zaposlenima za kraj godine

Kraj godine je savršeno vrijeme za konstruktivan razgovor sa zaposlenima o poslovnim dostignućima i o onome šta nas očekuje u narednoj godini. Poruka za kraj godine pomaže da ojačamo osjećaj pripadnosti u kolektivu i da pripremimo uzbudljiv put za nadolazeću godinu.

Najvažnije osobine, koje treba imati poruka za kraj godine, su iskrenost i originalnost: Imate mnogo veću šansu da razvijete snažniju vezu sa vašim zaposlenima, ako oni osjete da ste iskreni, a ne da samo sve ovo „radite radi reda“ samo zbog toga što mislite da bi trebali.

Dajemo vam sedam savjeta zbog kojih će vaša poruka biti cijenjena.

1. Izaberite odgovarajuće mjesto

Sazivanje zaposlenih na sastanak je možda najbolji način na koji ćete iskreno prenijeti poruku zaposlenima, ali ovo nije jedini način. Dobro skrojeni e- mail takođe može poslužiti, naročito ako u firmi preovladava opuštena atmosfera, jer tada poruku možete prenijeti iz srca.

2. Počnite poruku sa „Hvala“

Započnite vašu poruku sa zahvalnošću svim ljudima u vašem timu, bez obzira koji oblik ima vaša poruka. Primiti zahvalnost od poslodavca, za zaposlene koji su tu tokom čitave godine, može značiti mnogo.

3. Budite ponosni na vaš uspjeh

Da li je ovo bila dobra poslovna godina? Navedite nekoliko ključnih dostignuća i izložite nekoliko statističkih podataka o tome koliko je kompanija dobro poslovala u odnosu na ono šta je planirano. Ponovo naglasite koliko ste posvećeni vašim klijentima. Razgovarajte o projektima ili inicijativama koji su od svih vas zahtijevali radne napore u potpunosti ili djelimično, da bi ste stvorili još veći osjećaj privrženosti. Bez obzira koje radno mjesto vaši zaposleni imaju, oni žele da znaju da doprinose jednom uspješnom preduzeću. Sada je savršeno vrijeme da ih na to podsjetite!

4. Spomenite i prošle izazove

Ako je vaš posao naišao na poteškoće, i ovo takođe može biti spomenuto. Zapamtite, vaša poruka za kraj godine će biti originalnija ako priznate da određena strategija nije donijela očekivane rezultate. Ovo je prilika da podsjetite zaposlene da ste naučili lekciju – i da naglasite da ćete to promijeniti u sledećoj godini.

5. Optimistično gledajte u budućnost

Otvoreno im ukažite na prilike koje će se pojaviti. Ulijte novu nadu i očekivanje zaposlenima uz pomoć interesantne i optimistične poruke za kraj godine. Poslodavac koji ima pozitivan stav će inspirisati tim i ohrabriti ljude da vjeruju da je sve moguće. (Imaćete dosta vremena da kasnije razgovarate o preprekama i izazovima).

6. Pobrinite se da svi shvate da je u redu napraviti predah za vrijeme praznika (osim ako radite u maloprodaji)

Kako se vaša poruka bliži kraju podsjetite sve, da tokom praznika porodica i prijatelji dolaze na prvo mjesto. Ohrabrite ljude da budu srećni, da uživaju u praznicima i da ne razmišljaju o poslu. Za ljude zaposlene u maloprodaju, napišite između redova i „Stvari će doći na svoje poslije praznika“. Budite im zahvalni na napornom radu koji čine upravo sada.

7. Poželite svima srećnu Novu godinu

Na kraju, ne zaboravite da vašim zaposlenima poželite srećnu Novu godinu. Zahvalite se svima i ponovo ih podsjetite koliko cijenite njihove napore koje čine za uspjeh firme.

U potrazi ste za novim saradnicima?

Posao.bijeljina.com je Internet stranica koja kompanijama pomaže da pronađu kvalitetne saradnike. Mi Vam pomažemo da Vaši konkursi budu viđeni kroz nekoliko kanala komunikacije. Na stranici Posao Banjaluka Vaš oglas će vidjeti oko 5.000 posjetilaca koji svakodnevno prate oglase za posao sa područja Banjaluke. Takođe, na portalu Banjaluka.com Vaš konkurs će vidjeti dodatnih 15.000 čitalaca koji svakodnevno prate dešavanja u Gradu. Pored objava na portalu Vaš oglas za radnike će biti podijeljen i na stranici Posao Banjaluka koju danas prati preko 50 000 aktivnih članova. Slobodno nam se javite ukoliko imate potrebu za novim saradnicima!