Banjaluka.com

Kako zapošljavati u doba korone?

Prema zvaničnim podacima Zavoda za zapošljavanje, od početka pandemije u Republici Srpskoj bez posla je ostalo 18.179 ljudi. Osim ljudi koji su ostali bez posla, na listi traženja zaposlenja su svi oni koji su morali otkazati svoje planove odlaska u inostranstvo, sezonski ili za stalno.

Za dva dana preko stotinu prijava za posao trgovca

U zadnje vrijeme sve više nam se firmi javlja koji traže radnika po preporuci jer ne žele da objave oglas za posao. Kažu teško je naći radnika koji odgovara njihovim potrebama. Kroz detaljnije analize smo shvatili da dosta menadžera nema dovoljno vremena da samostalno pregleda desetine ili stotine prijava. Evo konkretno, situacija koja je česta u posljednje vrijeme, traži se trgovac i na oglas je prijavljeno samo u roku od dva dana preko stotinu ljudi. Zamislite koliko je posla da samo tim ljudima javite da nisu ispunili uslove pa intervju i tako dalje.  

Najviše se i dalje traže radnici u proizovodnji

Radnika u proizvodnji uvijek manjka, naročito jer je velika fluktuacija tih radnika, ali i iz razloga što uglavnom nije bilo prekida u radu u ovoj branši i rad se nastavljao gotovo istim tempom kao i prije pandemije.

U bazi blizu 30.000 kandidata

Važno je da poslodavci znaju da ukoliko  imaju potrebu za zapošljavanjem da nisu nužno obavezni da objave oglas za posao već nam se mogu obratiti i mi ćemo im pronaći odgovarajućeg radnika. U tom slučaju nemaju obavezu da čitaju desetine ili stotine prijava već je dovoljno da kažu koje iskustvo, odnosno znanja treba da imaju kandidati. 

Bilo ko ko traži posao može da se prijavi u bazu

Zbog toga pozivamo sve vas koji tražite posao da se prijavite putem našeg online formulara i da obavezno navedete koje je vaše radno iskustvo jer poslodavce više interesuje šta znate raditi nego koju ste školu završili. Molimo da navedete tačne podatke jer većina naših klijenata zahtijeva provjeru tačnosti navedenih informacija. 
Ukoliko tražite radnike možete predaju oglasa za posao izvršiti putem formulara na stranici posao Banja Luka ili putem telefona 051/ 963 558. 

Portal Posao Banjaluka.com je specijalizovan za područje Banjaluke. Plasira oglase za posao samo banjalučkoj publici i time osigurava da ne trošite vrijeme na nepotrebne prijave.